Videók

VIDEÓK

NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA 2023

2023. JÚNIUS 2.

Iskolánk ebben az évben is jelentkezett a határokon átívelő kezdeményezéshez. Idén próbáltuk az öltözékünkkel (piros, fehér, zöld pólókkal) szimbolizálni a magyar trikolórt. Így énekeltük el közösen, bekapcsolódva a nemzetközi éneklésbe Szarka Tamás Kézfogás című dalát.

Összetartozás napja 2023KISZEBÁBÉGETÉS ÉS FARSANG 2023

2023. február 10.

Tanítás kezdetén összegyűltünk az alakulótéren, (a felsősök az idenéző ablakokból követték az eseményeket) és az alsós évfolyamok által betanult rigmusokkal elbúcsúztattuk a telet. A Kiszebábot, melyet Hegyessy Anita készített, elégettük, s reméljük, tényleg hamar beköszön hozzánk a tavasz szép idővel, gyönyörű színekkel és jó kedvvel!
Ugyanezen a napon, délután tartottuk a farsangi bált, melyen jelmezbemutatóval, különféle versenyekkel, tánccal múlattuk az időt. A tantestület tagjai meglepték a gyerekeket egy tánccal. A jól ismert dalra ropták a tanárok, miután a gyerekek bemutatták jelmezeiket. A bálon készült fényképek IDE kattintva érhető el, nézhetők meg.

Kiszebábégetés     Tanártánc a farsangonPÁLYAORIENTÁCIÓS NAP 2022

2022. október 28.

Idén is megrendeztük pályaorientációs napunkat, melyen különféle szakmákkal próbáltuk megismertetni diákjainkat. Az újságíró, cukrász, CNC esztergályos, gitárművész, néptáncművész, fazekas, kovács, virágkötő, fényképész hivatások mellett rendőrautót, tűzoltóautót, munkagépet láthattak közelről a gyerekek. Néhány középiskola képviselője elhozta a náluk folyó munka egyes részleteit megmutatni tanulóinknak.

A következő videó egy kis ízelítőt ad erről a napról.
Pályaorientációs nap 2022. október 28.Összetartozás napja 2022

2022. június 3.

Iskolánkban már hagyomány, hogy a Szarka Tamás által szervezett Összetartozás napi közös éneklésben diákjaink is részt vesznek. Idén a felső tagozat nagy része a Határtalanul program keretében Erdélyben tartózkodott. Ők Déván, a várban énekelték el a Kézfogás című dalt.

Összetartozás napja 2022Jótékonysági est Esterházy Móric születésének 141. évfordulója alkalmából

2022. április 27.

Iskolánk tanulói, pedagógusai minden évben megemlékeznek intézményünk névadójáról születésének évfordulója alkalmából, de idén először választottuk a megemlékezés ezen formáját. Idén azt gondolta tantestületünk, hogy a megemlékezést összekötjük az ukrajnai háború károsultjainak megsegítésével. A felajánlott összegeket az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül juttattuk el a rászorulóknak. (Az erről szóló köszönőlevelet szintén megtalálják honlapunkon IDE kattintva.)
Köszönjük mindenki adományát!

A következő videó egy kis ízelítőt ad erről a napról.
Jotékonysági est Esterházy Móric születésének 141. évfordulója alkalmából

Magyar Kultúra Napja

2022. január 22.

Mint minden évben, idén is megemlékeztünk a Magyar Kultúra Napjáról. Rövid kis videónkban iskolánk hetedik osztályos tanulói szavalják el a Himnuszt, s közben intézményünk tanulóinak rajzai tűnnek fel, melyeket erre az alkalomra készítettek.
Magyar Kultúra Napja 2022

NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA 2021

2021. JÚNIUS 4.

Iskolánk ebben az évben is csatlakozott a határokon átívelő kezdeményezéshez. Idén Nagy-Magyarország és benne a Csonka-Magyarország, illetve magyar trikolór megjelenítésével emlékeztünk Trianon gyászára és kapcsolódtunk be a nemzetközi éneklésbe Szarka Tamás Kézfogás című dalával.

Összetartozás napja 2021