Videók

VIDEÓK

NEMZETI ÜNNEP 2024

2024. március 15.

Idén is, mint minden évben az ötödik évfolyamos diákok készültek Nemzeti Ünnepünkre egy színdarabbal. Felelevenítették az akkori eseményeket, beleélték magukat Petőfi, Jókai, Vasvári és a többi márciusi hős szerepébe. Színvonalas műsorukat a városi ünnepség keretein belül adták elő és méltán kaptak elismerő tapsot a darab végén.

Az előadásból részleteket láthatnak a következő videóban:
Nemzeti ünnep - részletek 2024. március 15.ISKOLAI FARSANG 2024

2024. február 9.

Rendhagyó, de reméljük hagyományteremtő műsorral kezdődött az idei farsangi mulatság. Végzős diákjaink adták elő a nyitótáncot.
Sok ötletes jelmezt láthatott a közönség. Először az egyéni jelentkezők mutatták be a különféle figurákat, akiknek beöltöztek. A régmúlt időkből egy honfoglaló magyar idította a sort, majd "Anyuka", tudós, katona, focista, pillangó, rabló, pestis doktor, Shrek, Lagertha amazon, ördög és robotkövette. A kis csoportos jelentkezők tolltartókat, takarítónőket, kézilabdásokat, focistákat, rendőrt rabbal, cowboyokat és A mi kis falunk szerplőit hozták el közénk. A felvonulás után a nagyobb csoportok, osztályok varázsoltak el minket különböző táncos produkcióikkal. Az eredményhirdetés előtt az ötödik osztályosok, majd pedig a pedagógusok tánca szórakoztatta a jelenlévőket. A mulatságot táncos, társasjátékos, kézműves foglalkozások színesítették, melyeken tanulóink részt vehettek. Köszönjük mindenkinek a sok ötletes jelmezt, a felkészülést.

Az eseményről láthatnak egy rövid videót:
Farasngi mulatság 2024. február 9.KARÁCSONYI AJÁNDÉKMŰSOR 2023

2023. december 21.

Hagyományosan a negyedikes és hatodikos diákok készülnek a karácsonyi műsorra szerepléssel. Ez idén sem történt másképp. A kisebb gyerekek a rossz időjárás miatt a reptéren maradt emberek segítségével elevenítették fel a karácsonyi szokásokat vidám táncokkal, látványos elemekkel. A nagyobbak egy kisfiú történetén keresztül láttatták a szeretet fontosságát az emberek között. A két színvonalas színdarab között a zeneiskolás tanulók adtak koncertet egyénileg, zongorakísérettel, illetve kamara zenekari formációban. Örvendetes, hogy diákjaink a tanuláson kívül más területeken is megállják a helyüket, melyre ez az ajándékműsor is kiváló példa volt.

Az ünnepségből részleteket láthatnak a következő videóban:
Karácsonyi ajándékműsor - részletek 2023. december 21.PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP 2023

2023. október 27.

Az idei tanévben is a pályaorientációs nappal szerettünk volna tanulóinkkal különféle szakmákat, tevékenységeket megismertetni, bemutatni nekik. Ehhez sok helyről kaptunk segítséget. Középiskolából is érkezett vendég, aki a náluk folyó gyakorlati oktatás egyes elemeit mutatta be diákjainknak. A rendőr, tűzoltó, mentős szakma is képviseltette magát az eddigi évekhez hasonlóan. A gyerekek fellátogathattak az Esterházy kastélyban működő kórházba és ott a gyógytorna segítő eszközeit ismerhették meg, próbálhatták ki. Reméljük, ezeken a napokon tanulóink kedvet kapnak valamilyen hivatáshoz, foglalkozáshoz és ezzel tudjuk építeni jövőjüket mi is.

A következő videó egy kis ízelítőt ad erről a napról.
Pályaorientációs nap 2023. október 27.NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA 2023

2023. JÚNIUS 2.

Iskolánk ebben az évben is jelentkezett a határokon átívelő kezdeményezéshez. Idén próbáltuk az öltözékünkkel (piros, fehér, zöld pólókkal) szimbolizálni a magyar trikolórt. Így énekeltük el közösen, bekapcsolódva a nemzetközi éneklésbe Szarka Tamás Kézfogás című dalát.

Összetartozás napja 2023KISZEBÁBÉGETÉS ÉS FARSANG 2023

2023. február 10.

Tanítás kezdetén összegyűltünk az alakulótéren, (a felsősök az idenéző ablakokból követték az eseményeket) és az alsós évfolyamok által betanult rigmusokkal elbúcsúztattuk a telet. A Kiszebábot, melyet Hegyessy Anita készített, elégettük, s reméljük, tényleg hamar beköszön hozzánk a tavasz szép idővel, gyönyörű színekkel és jó kedvvel!
Ugyanezen a napon, délután tartottuk a farsangi bált, melyen jelmezbemutatóval, különféle versenyekkel, tánccal múlattuk az időt. A tantestület tagjai meglepték a gyerekeket egy tánccal. A jól ismert dalra ropták a tanárok, miután a gyerekek bemutatták jelmezeiket. A bálon készült fényképek IDE kattintva érhető el, nézhetők meg.

Kiszebábégetés     Tanártánc a farsangonPÁLYAORIENTÁCIÓS NAP 2022

2022. október 28.

Idén is megrendeztük pályaorientációs napunkat, melyen különféle szakmákkal próbáltuk megismertetni diákjainkat. Az újságíró, cukrász, CNC esztergályos, gitárművész, néptáncművész, fazekas, kovács, virágkötő, fényképész hivatások mellett rendőrautót, tűzoltóautót, munkagépet láthattak közelről a gyerekek. Néhány középiskola képviselője elhozta a náluk folyó munka egyes részleteit megmutatni tanulóinknak.

A következő videó egy kis ízelítőt ad erről a napról.
Pályaorientációs nap 2022. október 28.ÖSSZETARTOZÁS NAPJA 2022

2022. június 3.

Iskolánkban már hagyomány, hogy a Szarka Tamás által szervezett Összetartozás napi közös éneklésben diákjaink is részt vesznek. Idén a felső tagozat nagy része a Határtalanul program keretében Erdélyben tartózkodott. Ők Déván, a várban énekelték el a Kézfogás című dalt.

Összetartozás napja 2022JÓTÉKONYSÁGI EST ESTERHÁZY MÓRIC SZÜLETÉSÉNEK 141. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL

2022. április 27.

Iskolánk tanulói, pedagógusai minden évben megemlékeznek intézményünk névadójáról születésének évfordulója alkalmából, de idén először választottuk a megemlékezés ezen formáját. Idén azt gondolta tantestületünk, hogy a megemlékezést összekötjük az ukrajnai háború károsultjainak megsegítésével. A felajánlott összegeket az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül juttattuk el a rászorulóknak. (Az erről szóló köszönőlevelet szintén megtalálják honlapunkon IDE kattintva.)
Köszönjük mindenki adományát!

A következő videó egy kis ízelítőt ad erről a napról.
Jotékonysági est Esterházy Móric születésének 141. évfordulója alkalmábólMAGYAR KULTÚRA NAPJA

2022. január 22.

Mint minden évben, idén is megemlékeztünk a Magyar Kultúra Napjáról. Rövid kis videónkban iskolánk hetedik osztályos tanulói szavalják el a Himnuszt, s közben intézményünk tanulóinak rajzai tűnnek fel, melyeket erre az alkalomra készítettek.

Magyar Kultúra Napja 2022NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA 2021

2021. JÚNIUS 4.

Iskolánk ebben az évben is csatlakozott a határokon átívelő kezdeményezéshez. Idén Nagy-Magyarország és benne a Csonka-Magyarország, illetve magyar trikolór megjelenítésével emlékeztünk Trianon gyászára és kapcsolódtunk be a nemzetközi éneklésbe Szarka Tamás Kézfogás című dalával.

Összetartozás napja 2021