Beiratkozás

 

Tájékoztató
az általános iskolába történő beíratásról

 

A 2023/2024. tanévre történő általános iskolai beíratásokra várhatóan az alábbi időpontokban kerül sor:2023. április 20. (csütörtök)

8.00 órától 19.00 óráig

2023. április 21. (péntek)

8.00 órától 19.00 óráigA szülő, törvényes képviselő köteles tanköteles gyermekét a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerinti illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára beíratni. A korábbi éveknek megfelelően a szülő/törvényes képviselő csak EGY általános iskolába nyújthatja be gyermeke jelentkezését!


Az első évfolyamra történő beíratáskor be kell mutatni a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványt (személyazonosító igazolvány, útlevél), valamint a lakcímkártyát.A szülő, törvényes képviselő a beiratkozási folyamatot az e-Ügyintézés felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap) keresztül is indíthatja 2023. április 5-tól 2023. április 21. 12 óráig. Előzetes regisztráció esetén jelentősen könnyebbé és gyorsabbá válik a helyszíni ügyintézés.

Az előzetes jelentkezéshez kapcsolódó szülői tájékoztató segédlet IDE kattintva érhető el.

Személyes (nem a KRÉTA rendszeren keresztül történő) beiratkozás esetén kitöltendő dokumentumok IDE kattintva érhetők el. Kinyomtatva és tollal kitöltve, vagy elektronikusan kitöltve és kinyomtatva is behozható beiratkozáskor, amivel lényegesen meggyorsítható az ügyintézés folyamata.A személyes megjelenés a beiratkozás folyamata során kötelező, azaz az előzetes online jelentkezés nem jelent beiratkozást, a személyes megjelenést nem helyettesíti!


A felvételről első fokon a beiratkozást követően tizenöt napon belül az iskola igazgatója írásban dönt, elutasítás esetén a jogorvoslat benyújtására a szülőnek, törvényes képviselőnek tizenöt nap áll rendelkezésére. A jogorvoslati kérelmet az elutasító döntést hozó iskolához kell benyújtani, a kérelemről az iskola fenntartója dönt. Amennyiben a választott iskola igazgatója a gyermek felvételét elutasító döntést hoz, a szülő, törvényes képviselő a gyermekét a döntés véglegessé válását követő öt napon belül köteles beíratni a kötelező felvételt biztosító iskola első évfolyamára.