Beiratkozás

 

Tájékoztató
az általános iskolába történő beíratásról

 

A 2024/2025. tanévre történő általános iskolai beíratásokra várhatóan az alábbi időpontokban kerül sor:



2024. április 18. (csütörtök)

8.00 órától 19.00 óráig

2024. április 19. (péntek)

8.00 órától 19.00 óráig



A szülő, törvényes képviselő köteles tanköteles gyermekét a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerinti illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára beíratni. A korábbi éveknek megfelelően a szülő/törvényes képviselő csak EGY általános iskolába nyújthatja be gyermeke jelentkezését!


Az első évfolyamra történő beíratáskor be kell mutatni a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványt (személyazonosító igazolvány, útlevél), valamint a lakcímkártyát.



A szülő, törvényes képviselő a beiratkozási folyamatot az e-Ügyintézés felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap) keresztül is indíthatja 2024. március 27-től 2024. április 19. 18 óráig. Előzetes regisztráció esetén jelentősen könnyebbé és gyorsabbá válik a helyszíni ügyintézés.

Az előzetes jelentkezéshez kapcsolódó szülői tájékoztató segédlet IDE kattintva érhető el.

Személyes (nem a KRÉTA rendszeren keresztül történő) beiratkozás esetén kitöltendő dokumentumok IDE kattintva érhetők el. Kinyomtatva és tollal kitöltve, vagy elektronikusan kitöltve és kinyomtatva is behozható beiratkozáskor, amivel lényegesen meggyorsítható az ügyintézés folyamata.



A személyes megjelenés a beiratkozás folyamata során kötelező, azaz az előzetes online jelentkezés nem jelent beiratkozást, a személyes megjelenést nem helyettesíti!


A felvételről első fokon a beiratkozást követően tizenöt napon belül az iskola igazgatója írásban dönt, elutasítás esetén a jogorvoslat benyújtására a szülőnek, törvényes képviselőnek tizenöt nap áll rendelkezésére. A jogorvoslati kérelmet az elutasító döntést hozó iskolához kell benyújtani, a kérelemről az iskola fenntartója dönt. Amennyiben a választott iskola igazgatója a gyermek felvételét elutasító döntést hoz, a szülő, törvényes képviselő a gyermekét a döntés véglegessé válását követő öt napon belül köteles beíratni a kötelező felvételt biztosító iskola első évfolyamára.